Sleep Like an Olympian!

Team-partner med Sveriges OS-lag

Att god sömn höjer prestationsförmågan är ingen nyhet i idrottsvärlden. Men kunskap och rutiner som ger goda sömnvanor är inte självklart.

 

Därför startades samarbetet med SLEEPACY inför OS i Tokyo 2021. Efter spelen sade 82 procent av idrottarna att kvaliteten på deras sömn hade förbättrats, de somnade fortare och sov fler timmar.

Inför OS i Peking 2022 ska 25 utvalda idrottare tillsammans med SLEEPACYs sömncoach genomgå en utbildning och sedan coachas individuellt för att hitta rutiner, hjälpmedel och utrustning.

 

Målet är att maximera sömnkvalitet och återhämtning under vila och sömn. Utgångs-punkten är en individuellt anpassad säng från SLEEPACY att ha hemma. Idrottarna har också sitt eget ”SLEEPACY travel kit” att ta med på förberedande tävlingar och träningsläger.

Några av Sveriges OS-stjärnor som får sömn-coachning är:

 

  • Sandra Näslund, skicross
  • Martin Ponsiluoma, skidskytte
  • Lag Hasselborg, curling
  • Anna Swenn Larsson, slalom
  • Jens Burman, längdskidor

Michelle Coleman

 

Olympiska simmaren Michelle Coleman blev sömncoachad av SLEEPACYs sömncoach - Sanjay Verma - innan sommar OS i Tokyo 2021. Hör mer om hennes sömnresa här.

 

Nyheter

Registrera dig och var bland de första att få nyheter och uppdateringar från SLEEPACY

Besök vår butik i Stockholm

Hälsosam sömn börjar med rätt rutiner men framförallt med rätt säng och support. Ta ditt första steg mot bättre sömn och hälsa på våra sömnrådgivare i vår nya butik!