Så kan du sova bättre på resor

Har du svårt att sova när du är borta på semester? Jetlag, obekväma sängar eller stress kan lätt göra att du sover dåligt när du är ute och reser.

Kombinationen av att befinna dig i en främmande miljö och att frångå dina vanliga sömnvanor kan göra det till en verklig utmaning att få den sömn du behöver när du är borta hemifrån. Förändringar i temperatur, sängkläder, ljud och lukter kan hålla dig vaken och på alerten och hindra dig från att få den sömn du behöver under din ledighet.

 

Som tur är behöver du inte finna dig i att ligga sömnlös på semestern. Det finns många saker du kan göra för att komma till rätta med problemet. Att prioritera komforten, så att du kan ha det så bekvämt som möjligt när du är borta hemifrån, hjälper dig att sova bättre, komma över din jetlag och njuta maximalt av din semester.

Packningslista:

Madrass. Det kanske verkar lite besvärligt att släpa med en egen madrass, men vår resemadrass väger lite, är lätt att bära med sig och garanterar rätt komfort och stöd för kroppen, något som är jätteviktigt för sömnkvaliteten. Det blir dessutom lättare att somna snabbare och sova gott hela natten på din egen välbekanta madrass.

Travel mattress in bag

Ta med egna lakan med din egen doft så känner du dig mer som hemma. Vår resekudde och sjal är gjorda av 100 procent mullbärssilke, vilket gör att de väger lite och är lätta att bära med sig. Materialet andas och är bra för huden. Att ha med en kudde och en sjal på en längre bil- eller flygresa kan också göra det lättare att sova under själva resan.

Woman sleeping with sleeping mask

En sovmask kan hjälpa till att minska effekterna av jetlag om du reser genom olika tidszoner. Den kan också hjälpa dig att sova lite längre om du till exempel tillbringar semestern i en sommarstuga utan mörkläggningsgardiner.

Om du ser till att prioritera din komfort och även försöker följa dina normala sömnvanor så mycket som möjligt blir det sannolikt mycket lättare att få den sömn du behöver för att verkligen kunna njuta av din semester.

Mer sömnkunskap


SÖMNHÄLSA

SÖMNVETENSKAP

FALL ASLEEP

RUTINER

WAKE UP

SÖMNHÄLSA

SÖMNVETENSKAP


ASLEEP

RUTINER

WAKE UP